25 Nisan 2014 Cuma

Ağustos Ataması 50 bin olabilir

81 ilin en meşhur yemekleri..



BURDUR Burdur'un yöresel yemeklerinden; testi kebabı, Burdur şiş, kabak helvası, ceviz ezmesi, ceviz helvası, Burdur muhallebisini sayabiliriz. Yörede özel günlerde ve davetlerde et suyundan pişirilmiş, pirinç çorbası, soğanlı kazan eti veya pirinç pilavı, sac kebabı, sac böreği, et böreği ve katmer yapılır. Kışlık yiyecek yapımı arasında; pekmez, salça, reçel, turşu, bulgur, tarhana, zeytin, salamura, pestil yer alır. Ayrıca, bamya, patlıcan, biber gibi sebzeler kurutularak iplere dizilir ve kışın yenir. Bu sebzelerden konserve de yapılır. Ayrıca makarna ve erişte kesme de yaygındır. Burdur ve çevresinde hamur işleri de mutfak kültüründe önemli bir yere sahip. Peynirli, patatesli, kıymalı ve karışık gözleme çeşitleri, tahinli, haşhaşlı, gömbe, katmer, pişi ve pideler yapılır. Bunlar daha çok kandil, bayram, doğum gibi özel günlerde hazırlanan yemek çeşitleri. Yörede sütten ve yoğurttan; peynir, çökelek, höşmerim, tereyağı, süzme yoğurt, yoğurtlu çorba, ıspanak türü sebzeler haşlanarak yoğurtlu yemekleri, patates veya makarna haşlanarak borana yapılıyor. Borana, süzme veya koyu yoğurt, tereyağı, biber, sarımsak, patates, haşlanmış yumurta ile yapılan bir yemek türüdür.
 meb personel

Haberler  Memurlar  Doktor Hekim  Meb Personeli  Sağlık Personeli  Adalet Personeli  Diyanet Personeli  Medi Haber  Kadın Her Yerde  Analiz Spor  Karabük Haberleri 
personel sağlık  personel meb  sağlık  meb  mebpersoneli  kariyer  kpss  uniforma sitesi  yılkon sabo terlik  öğretmen önlüğü  aşçı önlüğü 
Hepsi Garantili Al Sat İhale Kamu Foni Hemşire Forması Sabo Terlik Özelsa